ʼn Heerlike maaltyd vir ontbyt óf middagete.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 15 ml olie
- 2 uie, in die helfte gedeel en dun gesny
- 5 ml bruinsuiker
- 15 ml asyn
- 15 ml botter
- 350 ml sampioene, opgesny
- 2 gaar aartappels, geskil en in blokkies gesny
- 150 g wit cheddarkaas, gerasper
- sout en varsgemaalde swartpeper
- 4 eiers
- 250 g mascarponekaas
- 5 ml vars tiemie
Metode
- Voorverhit oond tot 180 °
- Verhit olie in ʼn pan en braai die uie oor lae hitte vir 10 minute.
- Voeg die suiker en asyn by en kook vir 5 minute.
- Skep die uiemengsel uit en sit die pan terug op die stoof.
- Verhit botter in ʼn pan braai sampioene oor hoë hitte vir 5-7 minute.
- Spuit ʼn oondbak/pan met kossproei.
- Skep aartappel onder in die bak, gevolg deur die sampioene en uie.
- Bedek met cheddarkaas en geur met sout en peper.
- Klits die eiers en klits dan die mascarponekaas by.
- Giet die eiermengsel oor die quichemengsel en sprinkel tiemie oor.
- Bak vir 35-45 minute of tot eiers gaar is.
- Sit voor met geroosterde tamaties vir ontbyt of ʼn slaai vir middagete.
Bron: The South African Mushroom Farmers’ Association (SAMFA)