Soorte resepte:

[Resep] Vlakoekies

Foto: 101 Kleinkoekies

Vlakoekies. Foto: 101 Kleinkoekies

Vakansie sonder koekies is mos nie vakansie nie. Vlakoekies is altyd ʼn wenner en perfek vir ʼn peuselhappie voor ʼn oggendstappie op die strand.

Die deeg kan vooraf aangemaak word.

Bestanddele:

  • 750 g (840 ml margarien)
  • 325 g (365 ml suiker)
  • 6 eiers
  • 1050 g (7 ½ x 250 ml) koekmeel
  • 10 ml sout
  • 360 ml (210 g) vlapoeier
  • 60 ml bakpoeier
  • 15 ml vanieljegeursel
  • Appelkooskonfyt

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 180° C.
  2. Klop die margarien en suiker saam tot romerig .
  3. Klits die eiers by, dan die meel, sout, vlapoeier, bakpoeier en vanieljegeursel. (NB: Moenie al die meel op een slag byvoeg nie – meng dit bietjie-bietjie by.) Meng alles tot ʼn sagte deeg.
  4. Vul die koekiemaker met die deeg en druk die koekies op gesmeerde bakplate uit.
  5. Bak vir ongeveer 15 minute en laat afkoel.
  6. Plak die koekies twee-twee op mekaar met appelkooskonfyt.
  7. Variasie – Die koekies kan ook met versiersuikervulsel gevul word.

Bron: 101 Kleinkoekies – Nettie Cilliers
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

Rita kaltenbrunn ·

Dankie laat my dink aan my ouers altyd gebak heerlik.

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.