Hierdie heerlike nagereg is pragtig én feestelik.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 1 x 400 g-rol klaargemaakte skilferkorsdeeg
- 15 ml koekmeel
- 30 ml sultanas
- 2 ongeskilde appels, ontkern en in happiegrootte stukkies gesny
- 2 ongeskilde pere, ontkern en in happiegrootte stukkies gesny
- 30 ml heuning
- 45 ml appelkooskonfyt
- fyn gemengde speserye na smaak
- fyn kaneel na smaak
- 1 eier, geklits
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C en smeer ʼn bakplaat.
- Rol die skilferkorsdeeg in ʼn groot reghoek uit op ʼn meelbestrooide oppervlak. Plaas die uitgerolde deeg op die voorbereide bakplaat.
- Week die sultanas vir 10 minute in ʼn bietjie warm water.
- Meng die appels, pere, heuning en appelkooskonfyt saam.
- Dreineer die sultanas en roer dit deur die vrugte. Voeg die gemengde kruie en kaneel by en meng goed.
- Skep die vrugtemengsel in die middel van die deegreghoek. Gebruik ʼn skerp mes om agt diagonale snye aan elke kant te maak sodat dit ʼn traliewerk vorm.
- Maak ʼn vlegsel deur die deegrepe oor die vulsel te vou.
- Glaseer die bokant van die deegvlegsel met die eiers en bak dit vir 25-30 minute of tot die appels sag en die deeg goudbruin is.
- Sit die vrugtevlegsel saam met vanieljeroomys voor.
Resep: Lekker & vinnig: Vrugte
Uitgewer: Lapa