Lewer twee lae van 23 cm in deursnee, drie van 20 cm in deursnee of vier van 15 cm in deursnee.
Bestanddele
- 500 ml (2 k) grofgerasperde wortel
- 190 ml (¾ k) sultanas
- 100 g pekanneute, gekap
- 125 ml fyn appel (Purity)
- 60 ml (4 e) suurlemoensap
- 1 suurlemoen se skil, fyn gerasper
- 500 ml (2 k) koekmeel
- 5 ml (1 t) bakpoeier
- 5 ml (1 t) koeksoda
- knippie sout
- 10 ml (2 t) fyn kaneel
- 5 ml (1 t) gemengde speserye
- 4 eiers
- 250 ml (1 k) strooisuiker
- 190 ml (¾ k) olie
- 5 ml (1 t) vanieljegeursel
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °
- Meng die wortel, sultanas, pekanneute, appel, suurlemoensap en -skil.
- Sif die meel, bakpoeier, koeksoda, sout, kaneel en speserye saam.
- Klits die eiers en suiker tot liggeel. Roer die olie en vanieljegeursel by.
- Meng die wortelmengsel met die meelmengsel. Roer dan die eiermengsel by en meng goed.
- Skep die beslag in gesmeerde koekpanne en bak dit in die voorverhitte oond vir ongeveer 30 minute vir die 23 cm-lae, 27 minute vir die 20 cm-lae en 25 minute vir die 15 cm-lae. Toets met ʼn toetspen vir gaarheid. As dit gaar is, sal die toetspen skoon uitkom.
- Laat dit effens afkoel in die panne. Keer dit dan op draadrakke uit om heeltemal af te koel voordat dit versier word.
Probeer een van hierdie lekker versiersels.
Bron: Bak dit self deur Marlene Schoeman
Uitgewer: Lapa
Baie dankie, Maroela Media. Ek soek al lank na hierdie resep. Deesdae meng die tuisnywerhede al te graag piesangs in die beslag – seker om dit te rek en darem ‘n wins te maak. Hierdie volbloed wortelkoek gaan vorentoe smaak.