Nie almal hou van vrugtekoek nie, maar almal hou van sjokoladekoek. Beproef dié mengsel vir Kersfees!
Lewer 1 groot koek
Bestanddele
- 200 g botter
- 200 g klewerige bruinsuiker
- 100 g donker sjokolade, gekap
- 75 ml brandewyn
- 1 t vanieljegeursel
- 500 g vrugtekoekmengsel
- 100 g gedroogde bosbessies
- 100 g rooi glanskersies, in die helfte gesny
- 100 g versuikerde skil
- 200 g bruismeel
- 100 g fyn amandels
- 2 e kakao
- 3 eiers, geklits
Metode
- Meng botter, suiker, sjokolade, brandewyn, geursel, vrugtekoekmengsel en gedroogde vrugte oor ’n warm plaat met matige hitte. Roer goed tot alles gemeng is. Verwyder van hitte.
- Verhit oond tot 150 °C en voer ’n diep koekbak met waspapier uit.
- Meng die bruismeel, amandels en kakao saam. Verkoel die sjokolademengsel effens en roer dan die eiers daarby in. Meng ook die meelmengsel in.
- Skep die mengsel in die met waspapier gevoerde bak en bak vir sowat 1½ uur of tot ʼn toetspen skoon uitkom.