Gooi dié heerlike sosaties die naweek op die kole.
4 porsies
Bestanddele:
- 8 sosatiestokkies, vooraf in water geweek
- 4 hoenderborsies, in 3 cm-blokkies gesny
- 12 klein uitjies, gehalveer
- 1 groen soetrissie, ontpit en in 3 cm-blokkies gesny
- 410 g (1 blik) appelkooshelftes, gedreineer
- 1 vars pynappel, geskil en in 3 cm-blokkies gesny
- knippie sout en swartpeper
Sous
- 60 ml Clover Tropika-pynappelsap
- 45 ml blatjang
- knippie brandrissiepoeier
- 125 ml caesar vinaigrette
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180°C en smeer ’n oondbak van ongeveer 34 cm x 24 cm met botter.
- Ryg die hoenderblokkies, uitjies, soetrissie, appelkooshelftes en pynappelblokkies beurtelings op die sosatiestokkies.
- Geur dit met sout en peper en plaas dit in die voorbereide oondbak.
- Meng die sousbestanddele saam en giet dit oor die sosaties.
- Bedek die oondbak met foelie en bak dit vir 30 minute. Verwyder die foelie en rooster die sosaties tot goudbruin onder die oond se element.
- Sit dit warm voor.
Bron: Gunsteling Suid-Afrikaanse kos
Uitgewer: Lapa