Die winter is aan’t kom, bêre hierdie resep vir wanneer die koue tref.
Genoeg vir 4-6 porsies
Bestanddele
- 15 ml kookolie
- 500 g lamsrib of skenkelvleis
- 6 wortels, gerasper
- 2 middelslag-uie, in klein blokkies gesny
- 3 preie, deeglik gewas en in ringe gesny
- 200 ml fyngekapte seldery
- 2 middelslag-aartappels, gerasper
- 500 ml droë ertjies
- 2 lourierblare
- I ½ l kookwater
- 1 x 50 g-pakkie minestronesoppoeier
- 125 ml koue water
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Verhit die olie in ʼn swaarboomkastrol en braai vleis tot bruin. Voeg wortels, uie, preie, seldery, aartappel, ertjies, lourierblare en kookwater by die vleis.
- Laat die sop prut tot die vleis sag is en die groente deurgekook het.
- Maak die pakkie soppoeier met die koue water aan en roer dit by die gekookte sop. Voeg ekstra kookwater by indien nodig of soos wat jy verkies.
- Prut oor lae hitte vir ongeveer 15-20 minute en bedien saam met vars broodrolletjies.
Bron: Marilyn kuier en kook
Uitgewer: Lapa