Soorte resepte:

Resep: ‘Net Koffie’ se kaneelkoek

‘Net Koffie’ se kaneelkoek. (Foto: verskaf)

Probeer gerus ‘Net Koffie’ se kaneelkoek wanneer die kuiergaste Sondag aan jou deur kom klop.

Voorbereidingstyd: 20 min

Bak tyd: 1uur + verkoeling

Bestanddele

  • 1 k botter, versag
  • 2 x ¼ k suiker, verdeel
  • 4 groot eiers, kamertemperatuur
  • 2 t vanielje-ekstrak
  • 3 k meel
  • 1 t koeksoda
  • 1 t sout
  • 2 k suurroom
  • 2 e fyngemaalde kaneel
  • ½ k gekapte okkerneute

Metode

  1. Room botter en twee ¼  koppies suiker tot lig donsig vir vyf tot sewe minute in ʼn groot bak. Voeg een eier op ʼn slag by, klits goed na elke byvoeging. Klits vanielje by. Kombineer meel, koeksoda en sout; voeg om die beurt ʼn bietjie suurroom by, klits net genoeg na elke byvoeging om beslag glad te hou.
  2. Skep ʼn derde van die beslag in ʼn gesmeerde 25 cm-ringkoekpan (Bundt-pan). Meng kaneel, neute en oorblywende suiker; sprinkel ʼn derde oor beslag in pan. Herhaal lae nog twee keer. Bak by 180 °C vir 60 tot 65 minute of totdat ʼn tandestokkie, wat in die middel ingedruk is, skoon uitkom. Laat afkoel vir 15 minute voordat dit van pan na ʼn draadrak verwyder word om heeltemal af te koel.

Kaneelkoek-wenke

Hoekom is my kaneelkoek droog?

As jou kaneelkoek droog is, is dit dalk oorgebak. Bak altyd tot die minimum baktyd en kyk of dit gaar is. Dit is ook belangrik om die meel korrek af te meet. Voordat jy meet, roer die meel met ʼn lepel of klitser. Skep die meel in ʼn droë maatbeker tot opgehoop en maak gelyk met die plat kant van ʼn mes.

Hoekom val my kaneelkoek uitmekaar as ek dit sny?

Beslag wat nie behoorlik gemeng is nie of ondergemeng is, kan veroorsaak dat die koffiekoek bros is. Versigtige meng sal die bestanddele eweredig deur die beslag versprei. Om die kante en onderkant van die bak gereeld met ʼn plastiekspatel te skraap sal verseker dat al die bestanddele gekombineer word. Wees versigtig om nie te veel te meng nie, wat kan veroorsaak dat die koek taai word.

Hoe bêre ek ʼn kaneelkoek

Hierdie kaneelkoek smaak die beste as dit vars gebak is. Jy kan egter hierdie kaneelkoek vir tot drie dae teen kamertemperatuur bêre of tot ’n maand in die vrieskas. Hou in gedagte dat dit dalk van sy bros bolaag kan verloor wanneer jy dit vooruit maak.

  • Net Koffie word op Sondae om 17:30 op kykNET, DStv-kanaal 144, uitgesaai.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.