Soorte resepte:

Resep: ‘Net Koffie’ se neutmuskaat-koffiekoek

‘Net Koffie’ se neutmuskaat-koffiekoek. (Foto: verskaf)

Moenie verder as hierdie resep soek vir jou volgende bak-probeerslag nie.

Voorbereidingstyd: 25 min

Baktyd: 20 min en verkoeling

Bestanddele

  • 3 e botter, in blokkies gesny
  • 2 k appel, geskil en gekap
  • ½ k donkerbruin suiker
  • ¼ k koffie
  • ⅔ k kanola-olie
  • ½ k suiker
  • 1 groot eier plus 1 groot eierwit, kamertemperatuur
  • 2 t vanielje-ekstrak
  • 1½ k meel
  • 2 t fyngemaalde kaneel
  • ½ t sout
  • ½ t koeksoda
  • ¼ t gemaalde neutmuskaat

Bolaag

  • ⅓ k koffie
  • ¼ k swaar geklopte room
  • 1½ k versiersuiker

Metode

  1. Voorverhit oond tot 190 °C.
  2. Smelt botter oor lae hitte in ’n gietyster‑ of ander oondvaste pan met ʼn deursnee van 25 cm. Voeg appel en ¼ koppie bruinsuiker by. Kook en roer tot bros-sag, sowat 5 minute. Roer koffie by; verwyder van hitte.
  3. In ’n groot bak, klits olie, suiker, eier, eierwit, vanielje en oorblywende ¼ koppie bruinsuiker tot goed gemeng. Sif meel, kaneel, sout, koeksoda en neutmuskaat in ’n ander bak; klits geleidelik by oliemengsel in. Smeer liggies oor appelmengsel.
  4. Bak totdat ’n tandestokkie wat in die middel gesteek word, skoon uitkom; so 18-22 minute. Verkoel op ’n draadrak vir 10 minute.
  5. Bring intussen koffie en room in ’n klein kastrol tot kookpunt; kook tot vloeistof verminder tot ¼ koppie, 10-12 minute. Verwyder van hitte; roer versiersuiker by. Laat staan ​​10 minute. Drup oor koek.
  • Net Koffie word op Sondae om 17:30 op kykNET, DStv-kanaal 144, uitgesaai.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.