Moenie verder as hierdie resep soek vir jou volgende bak-probeerslag nie.
Voorbereidingstyd: 25 min
Baktyd: 20 min en verkoeling
Bestanddele
- 3 e botter, in blokkies gesny
- 2 k appel, geskil en gekap
- ½ k donkerbruin suiker
- ¼ k koffie
- ⅔ k kanola-olie
- ½ k suiker
- 1 groot eier plus 1 groot eierwit, kamertemperatuur
- 2 t vanielje-ekstrak
- 1½ k meel
- 2 t fyngemaalde kaneel
- ½ t sout
- ½ t koeksoda
- ¼ t gemaalde neutmuskaat
Bolaag
- ⅓ k koffie
- ¼ k swaar geklopte room
- 1½ k versiersuiker
Metode
- Voorverhit oond tot 190 °C.
- Smelt botter oor lae hitte in ’n gietyster‑ of ander oondvaste pan met ʼn deursnee van 25 cm. Voeg appel en ¼ koppie bruinsuiker by. Kook en roer tot bros-sag, sowat 5 minute. Roer koffie by; verwyder van hitte.
- In ’n groot bak, klits olie, suiker, eier, eierwit, vanielje en oorblywende ¼ koppie bruinsuiker tot goed gemeng. Sif meel, kaneel, sout, koeksoda en neutmuskaat in ’n ander bak; klits geleidelik by oliemengsel in. Smeer liggies oor appelmengsel.
- Bak totdat ’n tandestokkie wat in die middel gesteek word, skoon uitkom; so 18-22 minute. Verkoel op ’n draadrak vir 10 minute.
- Bring intussen koffie en room in ’n klein kastrol tot kookpunt; kook tot vloeistof verminder tot ¼ koppie, 10-12 minute. Verwyder van hitte; roer versiersuiker by. Laat staan 10 minute. Drup oor koek.
- Net Koffie word op Sondae om 17:30 op kykNET, DStv-kanaal 144, uitgesaai.