Geniet dié pasta as bykos of as hoofgereg.
4 porsies
Bestanddele
- 400 g spiraalpasta
- 5 ml sout
- 10 ml olie
Slaaisous
- 80 ml olie
- 45 ml sojasous
- 10 ml heuning
- 5 ml suurlemoensap
- 25 ml fyngekapte vars koljanderblare
- 25 ml fyngekapte vars pietersielieblare
Groente
- genoeg Clover Mooi River-botter
- 2 uie, fyngekap
- 5 ml fyngekapte vars knoffel
- 2 selderystingels, fyngekap
- 6 murgpampoentjies, in spaghetti-stringetjies gekerf
- 1 x 250 g-pakkie sampioene, gehalveer
- 60 ml witwyn
- 1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 1 groen soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 14 kalamata-olywe, gehalveer en ontpit
- 3 sirkels Clover Feta Herb, in blokkies gesny
Metode
- Kook die pasta volgens die aanwysing op die pakkie tot al dente en dreineer. Roer ’n klein bietjie olie deur sodat die pasta-stukke nie aan mekaar vaskleef nie.
- Slaaisous: Meng die bestanddele saam en giet bo-oor die pasta terwyl dit nog warm is. Bedek en hou eenkant.
- Groente: Smelt genoeg botter in ’n swaarboomkastrol en soteer die ui en knoffel tot sag.
- Roer die seldery by en soteer vir ’n verdere 2 minute. Voeg die murgpampoentjies by en soteer vir nog 3 minute.
- Voeg die sampioene by en soteer vir 3 minute. Giet die witwyn oor en laat oor lae hitte prut vir 5 minute.
- Voeg die soetrissies by, meng goed deur en verwyder van die hitte. Laat afkoel.
- Voeg die olywe en fetakaas by.
- Meng die groentemengsel deur die pasta en sit koud of teen kamertemperatuur voor.
Bron: Ekonomiese Gesinskos
Uitgewer: Lapa