Kikker jou aandete met dié pikante hoendersosaties op.
Lewer 4-6 porsies
Bestanddele
Marinade
- 125 ml lemoensap
- 50 ml suurlemoensap
- 30 ml heuning
- 30 ml olyfolie
- 10-15 ml brandrissiepoeier
- 5 ml knoffelsout
- 5 ml paprika
- Varsgemaalde swartpeper na smaak
- 2 knoffelhuisies, fyngekap
Sosaties
- 18 hoendervlerkies, in die helfte gesny
- 6 sosatiestokkies, vir 1 uur in water geweek
Metode
Marinade
- Meng die lemoensap, suurlemoensap, heuning, olie, brandrissiepoeier, knoffelsout, paprika en peper saam.
Sosaties
- Rangskik die hoendervlerkies in ‘n groot, vlak bakskottel en giet die marinade oor. Laat die vlerkies vir minstens 5 uur in die marinade rus.
- Ryg die vlerkies op die sosatiestokkies en braai dit vir 15-20 minute oor matige kole terwyl jy dit gereeld draai.
Bron: Sosaties
Uitgewer: Lapa
Julle onderskat my talent as julle dink dit lewer 4 to 6 porsies XD. Dit klink te lekker om te deel.