As jy na iets maklik soek om vir die gesin op te dis, is hierdie aartappeljassies net die regte ding. Dit is eenvoudig om te maak en smaak heerlik.
Genoeg vir 4 tot 6 mense
Bestanddele:
- 5 groot (1 kg) aartappels, geskrop
- 250 g spek, gebraai en gekap
- 6 sprietuie, gesny
- ¼ k (60 ml) Clover-suurroom
- ¼ k (25 g) Clover-goudakaas, gerasper
- ¼ k (25 g) Clover-cheddarkaas, gerasper
- sout en varsgemaalde swartpeper
- ¼ k (60 g) Clover Mooirivier-botter, gesmelt
- gesnipperde grasui
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180°C.
- Rangskik die aartappels op ’n bakplaat en bak 45 tot 60 minute lank op die middelste oondrak. Laat afkoel.
- Meng die spek, sprietuie, suurroom en die helfte van die kase en geur met sout en peper. Hou eenkant.
- Voorverhit die oondroosterelement tot matig warm.
- Sny die afgekoelde aartappels versigtig in kwarte, sodat die skille heel bly.
- Skep die aartappelvleis uit die skille, maar behou ’n 5-mm laag in elke kwart.
- Rangskik op ’n bakplaat met die skil na bo.
- Verf die helfte van die botter oor die skille en rooster vir 3 tot 4 minute tot goudbruin. Draai om.
- Verf die res van die botter oor en rooster weer vir 3 tot 4 minute.
- Skep die spekmengsel in die holtes van die skille.
- Strooi die res van die kaas oor en rooster nog 4 tot 5 minute, of tot die kaas gesmelt en goudbruin is.
- Strooi gesnipperde grasui oor en sit voor.
Bron: Trooskos
Uitgewer: LAPA Uitgewers
Dit lyk sommer baie lekker! Gaan dit maak.