Die winter mag dalk amper verby wees, maar sopliefhebbers sal beslis nie hul neuse vir dié murgpampoensop optrek nie.
Bestanddele
- 3 k (750 ml) aangemaakte groenteaftreksel
- 8 (250 g) murgpampoentjies, gewas en in stukke gesny
- 1 (3 g) groot knoffelhuisie, gekap
- halwe ui (30 g), geskil en gekap
- sout en peper na smaak
- 50 g spinasie, gewas
- 1 k (250 ml) maas
Om op te dis:
- 10 ml olyfolie
- gerasperde parmesaankaas
- korserige brood
Metode
- Plaas die groenteaftreksel, murgpampoentjies, knoffel en ui in ’n kastrol en laat prut tot die murgpampoentjies en ui sag is. Geur met sout en peper na smaak.
- Verwyder die sop van die hitte en voeg die spinasie by, bedek met ’n deksel vir 5 minute.
- Giet die sop in ’n menger in en meng vir 1 minuut. Voeg die maas by en meng weer om ’n gladde en romerige sop te vorm.
- Bedien die sop in verskillende bakkies, bedruip met olyfolie en sprinkel die parmesaan bo-oor. Bedien met korserige brood.
Bron: https://www.rediscoverdairy.co.za/recipe/creamy-amasi-baby-marrow-soup/