Beïndruk jou familie en vriende met hierdie stylvolle variasie op die gewone spek en eiers saam met roosterbrood. Dit is nie net mooi nie, maar smullekker ook!
Lewer 10 tertjies
Bestanddele:
Vulsel
- 2 rooi uie, fyngekap
- 50 ml olie
- 2 rooi en 2 geel soetrissies, ontpit en in repies gesny
- 250 g knopiesampioene, skoongevee en in skyfies gesny
- 300 g kaasworsies, in skuins skyfies gesny
- 10 groot eiers
- growwe sout en peper
Metode:
- Voorverhit die oond tot 200 °C. Smeer of spuit ’n bakplaat.
- Deeg: Rol skilferkorsdeeg uit tot 5 mm dik op ’n meelbestrooide oppervlak. Sny deeg in 10 vierkante van 10 cm.
- Rol orige deeg uit. Sny ’n raam van 1,5 cm breed vir elke deegvierkant. Smeer deegrande met water en plak rame op die deegvierkante. Prik deegvierkante aan binnekant van die raam met ’n vurk. Pak op die bakplaat.
- Bak vir 20 minute tot bruin en opgepof. Haal uit oond. Gebruik ’n lepeltjie en druk gaar deeg liggies in die middel plat as dit opgepof het.
- Vulsel: Braai die uie in 25 ml olie tot sag. Skep uit en hou eenkant.
- Braai die soetrissies en sampioene in die orige (25 ml) olie tot sag.
- Voeg die worsies by en braai tot gaar. Pak ’n laag worsies in elke deegdoppie.
- Versprei die uiemengsel oor die worsies.
- Skep ’n holte in die mengsel en breek ’n eier bo-op oop. Geur die eier met sout en peper.
- Bak tertjies vir 10-15 minute of tot die eiers gaar is.
Hierdie resep is oorspronklik gepubliseer in die boek Deeg, uitgegee deur Human & Rousseau.
Prys: R285-00*
*Prys onderhewig aan verandering
Koop die boek by Graffiti Boeke
Nou wonder almal hoekom jou chlesterol so hoog is!