Wanneer laas het jy stampmielies geëet? Wat ʼn heerlike gereg!
Lewer 8 porsies
Bestanddele:
- 60 g (1 pakkie) bruinuiesoppoeier
- 60 g (1 pakkie) sampioensoppoeier
- 500 ml water
- 250 g spekvleis, gekap
- ½ groen soetrissie, gekap
- olie vir braai
- 1 liter gaar stampmielies
- 250 ml room
- 250 ml mayonnaise
- gerasperde kaas
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180 ˚C.
- Maak die soppoeier aan met die water, verhit dit in ’n kastrol en laat prut tot dit verdik.
- Verhit ’n braaipan oor matige hitte en braai die spekvleis sonder enige olie. Voeg die soetrissie by en soteer nog ʼn paar minute. Voeg olie by net indien dit regtig nodig is.
- Meng al die bestanddele behalwe die kaas en skep dit in ’n gesmeerde oondskottel.
- Strooi kaas bo-oor en bak 30 minute of tot goudbruin.
Bron: Lekker & Vinnig (Uit: Eet saam, GKSA)
Uitgewer: Lapa