Hierdie smaaklike hoendernoedelsop is perfek vir ʼn koue wintersdag.
6 porsies
Bestanddele
- 30 ml kanola-olie
- 30 ml botter
- 1 groot ui, gekap
- 3 groot wortels, gekap
- 4 selderystingels, in skyfies gesny
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 3 knoffelhuisies, fyngekap
- 2 l hoenderaftreksel
- 230 g eiernoedels
- 5 x 250 ml gaar hoendervleis
- 125 ml fyngekapte vars pietersielie
Metode
- Verhit die olie en botter in ’n groot swaarboomkastrol. Voeg die ui, wortels, seldery, sout en peper by.
- Soteer die groente vir 15 minute tot dit sag is. Voeg die knoffel by en soteer vir 1 minuut.
- Voeg die aftreksel by en verhit tot kookpunt.
- Voeg die noedels by en kook vir 6 minute.
- Voeg die hoendervleis by en kook vir nog 2 minute tot die noedels gaar is.
- Geur na smaak en roer die pietersielie deur die sop. Bedien dadelik.
Bron: 50 Hoendergeregte
Uitgewer: Lapa
Ons eet vanaand sop…
Ek ook