‘n Heerlike somernagereg met regte aarbeie én aarbeilikeur.
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele
- 500 g aarbeie, skoongemaak
- 125 ml suiker
- 7 ml suurlemoensap
- 2 ml sout
- 3 eiers, geskei
- 45 ml aarbeilikeur
- 250 ml room
- 7 ml vanieljegeursel
- gekapte pistasieneute vir garnering
Metode
- Plaas die aarbeie in ʼn voedselverwerker en meng dit vir ongeveer 2 minute tot baie glad. Giet die gladde aarbeie in ʼn groot kastrol.
- Meng die suiker, suurlemoensap, sout en eiergele saam en klits tot goed gemeng.
- Verhit die mengsel tot dit prut en laat dit oor lae hitte liggies kook vir 15 minute tot dit verdik het.
- Giet die mengsel in ʼn groot bak en roer die likeur deur.
- Laat die mengsel vir ten minste 30 minute in die yskas rus tot dit heeltemal afgekoel het.
- Klits die eierwitte tot stywepuntstadium en vou dit by die aarbeimengsel in. Plaas eenkant.
- Klits die room en vanieljegeursel saam tot stywe punte vorm en vou dit by die aarbeimengsel in.
- Skep die mousse in ʼn mooi glasbak en laat dit vir ten minste 30 minute in die yskas stol.
- Verwyder uit die yskas, garneer met gekapte neute en bedien.
Bron: Lekker & Vinnig: Vrugte
Uitgewer: Lapa
Oooo, dit klink heerlik. Ek is mal oor enigiets wat aarbeie bevat. Ongelukkig kan ons nou nie aarbeilikeur kry nie. Gaan dit maar probeer daarsonder.