ʼn Vakansie is nie ʼn vakansie sonder die allerlekkerste soetgoed nie. Hoe klink ʼn piesang-en-karamel-tert vir nagereg?
Lewer 8-10 porsies
Bestanddele
Krummelbasis
- 1 k (250 ml) fyngedrukte beskuitjies
- ½ t (2 ml) fyn gemmer
- ½ k (80 ml) gesmelte Clover Springbok-botter
Vulsel
- 385 g-blikkie Clover-kondensmelk
- 3 klein piesangs
- 2 e (30 ml) suurlemoensap
- 1 k (250 ml) Clover-room, geklop
- 2 e (30 ml) donker sjokolade, skaafsels of gerasper
Metode
- Krummelbasis: Plaas al die bestanddele in ʼn voedselverwerker en kombineer. Voer ʼn 23 cm‑losboom-tertblik uit met die krummelmengsel en druk vas. Verkoel in die yskas vir 30 minute.
- Vulsel: Verwyder die etiket van die blikkie kondensmelk en plaas dit in die middel van ʼn klein kastrolletjie. Bedek met water en bring tot kookpunt.
- Sit die deksel op en kook vir 2-2½ uur: gooi nog water by indien nodig. Laat heeltemal afkoel. Gooi die inhoud in ʼn mengbak en meng met ʼn houtlepel tot glad.
- Skep die mengsel in die krummeldop en verkoel in die yskas vir 1 uur tot ferm.
- Sny die piesangs in dun skyfies en gooi suurlemoensap oor.
- Rangskik die piesangskywe oor die karamel. Druk of skep die geklopte room oor die pastei uit.
- Versier met sjokoladeskaafsels. Bedien koud.
Bron: Gunsteling braairesepte
Uitgewer: Lapa