Versier hierdie oliebolle soos jy wil, vir ʼn lekker soetigheid vir enige geleentheid.
Lewer ongeveer 24
Bestanddele
- 5 ml (1 t) suiker
- 125 ml (½ k) louwarm water
- 10 g (3 t) droë gis
- 830 ml (3⅓ k) koekmeel
- 5 ml (1 t) sout
- 45 ml (3 e) suiker
- 65 ml (4 e) margarien
- 1 groot eier, geklits
- 75 ml (5 e) louwarm melk
Metode
- Los die 5 ml suiker op in die louwarm water en strooi die gis bo-op die water. Plaas dit eenkant vir ongeveer 15 minute tot skuimerig.
- Meng die meel, sout en 45 ml suiker saam. Vryf die margarien in die meelmengsel in.
- Voeg die gismengsel, eier en louwarm melk by die meelmengsel en meng tot ʼn sagte deeg. Knie die deeg vir ongeveer 10 minute tot glad.
- Strooi meel in ʼn bak, plaas die deegbal bo-op en maak dit met kleefplastiek toe. Laat dit ongeveer 20 minute staan sodat dit kan rys.
- Knie die deeg plat en rol dit ongeveer 2 cm dik uit. Druk sirkels uit met ʼn groot koekafdrukker en druk met ʼn kleiner koekafdrukker ʼn gat in die middel van elke sirkel.
- Plaas dit op ʼn meelbestrooide oppervlak en bedek dit met kleefplastiek. Laat dit 30 tot 40 minute rys tot dubbel die volume.
- Diepbraai die oliebolle in olie en plaas dit op kombuispapier sodat die meeste olie kan dreineer.
- Laat dit heeltemal afkoel voordat koninklike versiersel of ganache bo-oor gegiet word.
Bron: Bak dit self deur Marlene Schoeman
Uitgewer: Lapa