Rita Bothma, ’n Maroela Media-leser, het hierdie resep ingestuur en sê dit is perfek vir die inperkingstydperk.
Bestanddele
STROOP
- 500 ml suiker
- 1 ℓ water
- 30 ml botter
- 30 ml gouestroop
- 2 ml sout
KLUITJIES
- 500 ml koekeel
- 15 ml koeksoda
- 2 ml fyn kaneel
- 30 ml botter of margarien
- 125 ml fyngekapte dadels
- 250 ml melk
Metode
Wenk: Berei dit in ʼn groot kastrol, anders kook dit oor.
STROOP
- Meng al die bestanddele vir die stroop saam in ʼn swaarboomkastrol. Roer oor lae hitte tot suiker opgelos het.
KLUITJIES
- Meng die koekmeel en kaneel saam. Vryf die botter in en voeg die dadels by. Meng goed.
- Voeg die melk stadig by terwyl aanhoudend geroer word.
- Laat die stroop weer kook en skep lepelsvol van die kluitjiemengsel in die kokende stroop.
- Verlaag die hitte (dit moet baie stadig prut anders kook dit oor), en prut 20 minute lank. Moet nie die deksel oplig nie.
- Bedien met vla, room of roomys.
Het jy ‘n lekker resep wat jy met ons kan deel? Stuur dit vir ons hier.