(Uit: Smul sonder sukkel deur Olga Wall)
Lewer 24 porsies
Bestanddele:
- 385 g (1 blik) kondensmelk
- 500 g (1 pakkie) versiersuiker
- 400 g (2 pakkies) fyn klapper
- 2 ml pienk voedselkleursel
Metode:
- Meng al die bestanddele vir die klapperys, behalwe die voedselkleursel, goed.
- Verdeel die mengsel in twee en meng ʼn paar druppels voedselkleursel by die een helfte.
- Meng baie goed totdat die kleur egalig is.
- Druk die wit helfte van die mengsel goed vas in ʼn gesmeerde vierkantige bak.
- Druk die gekleurde helfte van die klapperys bo-op vas en verkoel ± 30 minute.
- Sny die klapperys in blokkies en lig versigtig uit die bak.
Bron: Lekker en Vinnig – Lekkers
Uitgewer: Lapa