Soorte resepte:

Resep: Jogurt-ysies

Lente is in die lug en daarom deel ons ʼn heerlike en verfrissende resep, perfek vir die warm weer.

Foto: Lekker en Vinnig

Jogurt-ysies. (Foto: Lekker en Vinnig/Lapa Uitgewers)

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  • 6 x 100 g-bakkies jogurt, enige geur
  • 6 roomysstokkies

Metode:

  1. Maak ‘n klein snytjie in die middel van elke jogurtbakkie se dekseltjie.
  2. Druk ‘n roomysstokkie in elke snytjie en vries die bakkies tot hard. Dit neem omtrent 3 ure.
  3. Trek die dekseltjies versigtig van die bakkies af en druk die bakkies aan die onderkant om die jogurtysies uit te haal.
  4. Vars of ingemaakte vrugtestukkies kan by die jogurt geroer word voordat dit gevries word. Sny ‘n paar vierkante aluminiumfoelie uit om die bakkies toe te maak en druk die roomysstokkies daardeur voordat dit gevries word.

Bron: Lekker en Vinnig – Lekkers
Uitgewer: Lapa

Resep oorspronklik gepubliseer in Nie vir Ma’s nie, Karin Behm-Joubert en Daleen van der Linde.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.

6 Kommentare

jongste oudste gewildste
Denise

Dit lyk lekker gan beslis my kleindogter daarmee bederf baie lief vir roomys noem dit Yummy !!!!!!!

Toy

Dit is ‘n oulike idee.

Jacques

Hoe water my mond…

Mad Mike die Rhodesiër

Heerlik! Heerlik! Heerlik! Gee my nog, vrou!

Eend Bessinger

Ek is natuurlik mal oor jogurt net soos dit is of oor vrugteslaai of kerriekos, maar ek sal die resep nog eendag probeer…