Koffie en sjokolade is van ons gunstelingbestanddele, en dié tert laat die twee saamsmelt.
Lewer 1 groot tert
Bestanddele
KORS
- 75 ml botter
- 400 g (2 pakke) Romany Creams, fyngemaak
VULSEL
- 250 ml room
- 500 g (2 bakkies) geroomde maaskaas
- 397 g (1 blik) kondensmelk
- 10 ml gelatienpoeier
- 45 ml water
- 5 ml koffiepoeier
- 15 ml kookwater
- 15 ml likeur
- 200 g melkbaksjokolade
- 1 Flake, gekrummel, vir afronding
- vars bessies, vir afronding
- kruisementblaartjies, vir afronding
Metode
KORS
- Smelt die botter en voeg by die fyngemaakte koekies. Druk die koekiekrummels in ’n ronde 26 cm-tertbord vas.
VULSEL
- Klits die room styf en vou by die maaskaas in. Roer die kondensmelk by.
- Spons die gelatien oor water. Smelt oor ’n bakkie met kookwater tot die gelatien goed opgelos is.
- Los die koffie in 15 ml kookwater op en roer die likeur by. Roer by die gelatienmengsel en voeg dan by die maaskaasmengsel. Meng goed.
- Smelt die sjokolade teen 70% krag in die mikrogolfoond of in ’n dubbelkoker tot glad. Laat bietjie afkoel indien dit te warm is. Roer vinnig in by die maaskaasmengsel.
- Skep die vulsel in die koekiekors en plaas dit in die yskas tot gestol.
- Versier met Flake, vars bessies en kruisementblaartjies.
Wenk:
Dit smaak ook baie lekker as jy gekapte neute of glanskersies by die vulsel voeg.
Bron: Vinnig & maklik: Yskasterte
Uitgewer: Lapa-uitgewers
Hoe werk: “spons die gelatin oor water”?
Ek’t g’n clue wat dit beteken nie…