Hierdie is ʼn resep wat nie woorde nodig het nie: die smaak spreek vanself. Verras môre jou kollegas of gesinslede met dié smullekker sjokoladekoekies.
Bestanddele:
- 310 ml koekmeelblom
- 125 ml versiersuiker
- 30 ml kakao
- 140 ml botter
- 125 ml haselneute, gemaal
- 1 eiergeel
Krakerige bolaag:
- 150 g donker sjokolade (gesmelt)
- 115 ml botter
- 15 ml haselneute, gemaal
- 375 ml pofkoring (Rice Krispies)
Metode:
Voorverhit die oond tot 180 °C. Sif die droë bestanddele saam en vryf die botter in. Roer die haselneute en eiergeel by en meng tot ʼn ferm deeg. Knie die deeg liggies op ʼn meelbestrooide oppervlak tot glad. Bedek en verkoel vir 30 minute. Rol die deeg tussen twee lae plastiek uit tot 5 mm dik. Druk sirkels 5 cm in deursnee en plaas 3 cm uitmekaar op ʼn gesmeerde bakplaat. Bak vir 10 minute tot effens verkleur en laat afkoel.
Krakerige bolaag:
Meng die bestanddele vir die bolaag en drup teelepels vol bo-op elke koekie. Verkoel tot dit gestol het.
- Bron: 101 Kleinkoekies
- Uitgewer: Lapa
U blad is hierdie week vol van wat ek in my oek oor geskryf het. My hele boek gaan daaroor met LIEFDE
Hoe adverteer ek dit by mense wat nog LEES en Maroela se lesers stel skynbaar nog belang in WOORDE, die regte woorde uit die hart uit.? Die boek se naam is Die kloutjie by die oor bring deur Johannes 2