Soorte resepte:

[Resep] Malvalekkers

Malvalekkers (Foto: Laat die potte sing, Lapa-uitgewers)

Malvalekkers hoef nie net pienk te wees nie. Maak jou malvalekkers hierdie naweek met die kleur van jou keuse.

Bestanddele:

  • 1 ½ k (375 ml) strooisuiker
  • ½ k (125 ml) koue water
  • 4 t (20 ml) gelatien
  • ½ k (125 ml) warm water
  • 1 t (5 ml) kleursel van jou keuse
  • 1 t (5 ml) vanieljegeursel
  • Meelblom

Metode:

  1. Klits die strooisuiker en koue water vir 10 minute totdat die strooisuiker opgelos is.
  2. Smelt die gelatien in warm water en voeg die warm gelatienwater by die suikerwater.
  3. Voeg die kleursel en vanieljegeursel by. Klits die mengsel tot donsig en dik.
  4. Strooi meelblom in ‘n glasbak en giet die geklitste mengsel in die bak.
  5. Strooi meelblom gemeng met ‘n bietjie versiersuiker oor.
  6. Bedek die bak met kleefplastiek en plaas dit eenkant vir ten minste agt uur om te stol. Moet dit nie in die yskas laat stol nie.
  7. Sny die lekkers in vorms van jou keuse. As die gesnyde lekkers aan mekaar klou, kan jy nog meelblom daaroor strooi.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.