Hierdie resep is altyd ʼn sukses!
Bestanddele:
- 4 eiers geskei
- 50 ml koue water (4 e)
- 250 ml strooisuiker (1 k)
- 250 ml ongesifte koekmeelblom (1 k)
- 5 ml bakpoeier (1 t)
- knippie sout
- 5 ml vanieljegeursel (1 t)
- 150 ml (fyn konfyt (½ k + 2 e)
Metode:
- Smeer ’n rolkoekpan van 30 x 45 cm, voer dit met waspapier uit en smeer papier ook.
- Bestuif met ’n bietjie koekmeelblom en skud oortollige meel van papier af.
- Stel oond op 200 °C (400 °F) en plaas oondrak in middel van oond.
- Klits eiergele, water en strooisuiker baie goed saam tot dit bleekgeel en sponsagtig dik is.
- Sif meel en bakpoeier saam en vou bietjiesgewys met ’n houtlepel in eiermengsel in.
- Klits eierwitte, sout en vanieljegeursel saam net tot stywe punte vorm.
- Roer ’n bietjie van die eierwit by eiergeelmengsel en vou res van eierwit dan liggies in.
- Skep deeg in pan en smeer gelyk.
- Bak 10 minute.
- Keer uit op ’n klam doek wat met suiker bestrooi is.
- Trek papier versigtig af en sny kort sye netjies met ’n skerp mes.
- Smeer konfyt oor koek.
- Rol koek versigtig met behulp van die doek op.
- Sny kante netjies en laat minstens 30 minute op ’n draadrak afkoel.
Resep: Mollie de Witt
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636