’n Egte somer-koekstruif vir ’n somer-Kersfees.
Genoeg vir 6
Bestanddele:
- 1 blik (310 g) mandarynlemoenskyfies
- 1 blik (410 g) appelkoosskyfies
- 5 Boudoir-sponsvingers, in 1 cm-stukkies gebreek
- ½ k (125 ml) Clover Krush 6 Fruits and 6 Vitamins- sap
- ⅓ k (50 g) versiersuiker
- fyngerasperde skil en sap van 1 lemmetjie
- fyngerasperde skil van 1 suurlemoen
- 1 k (250 ml) Clover-room
Metode:
- Hou ʼn paar lemoen- en appelkoosskyfies vir versiering. Kap die res die van die vrugte fyn.
- Gebruik stukkies sponsvingers om die bodem en kante van ʼn diep opdienskottel of ses individuele glasbakkies uit te voer.
- Giet die vrugtesap in ʼn bak en sif die versiersuiker oor.
- Roer tot al die suiker opgelos het en voeg dan die lemmetjie- en suurlemoenskil by.
- Klits die room in ʼn aparte bak tot dit net begin styf word.
- Voeg die vrugtesap geleidelik by en hou aan klits tot die room verdik het.
- Vou die gekapte vrugte in en skep die mengsel oor die sponsvingers.
- Bedek die bak en verkoel vir 4 tot 5 uur.
- Versier met die vrugteskyfies en sit voor.
Resep: Gunsteling poedings
Uitgewer: Lapa