Vergeet van ’n besoek aan die tuisnywerheid, maak sommer jou eie vlaskywe.
Lewer 18 porsies
Bestanddele
Koekielaag
- 1 pakkie (200 g) Cream Crackers
- Clover Mooirivier-botter om mee te smeer
Vla
- 1 liter Clover-volroommelk
- 1 x 385 g-blik Cloverkondensmelk
- 4 e (60 ml) Clover Farmstyle-botter
- ½ k (125 ml) koekmeel
6 e en 1 t (95 ml) mielieblom - 3 e (45 ml) vlapoeier
- 1 ml sout
- 4 eiers, geskei
- 1 k (250 ml) Clover-room
- 1 t (5 ml) vanieljegeursel
Bolaag
- 2 k (500 ml) versiersuiker, gesif
- 2 e (30 ml) warm water
Metode
Koekielaag
- Smeer ’n tertbak van ongeveer 30 cm x 22 cm met botter.
- Pak die Cream Crackers sodat die halveringslyne van die kraakbeskuitjies almal in dieselfde rigting lê.
Vla
- Verhit die melk en kondensmelk saam in ’n kastrol. Roer van tyd tot tyd.
- Roer die botter by die melkmengsel.
- Roer die koekmeel, mielieblom, vlapoeier en sout saam in ’n mengbak.
- Roer die eiergele by die room tot gemeng. Roer die meelmengsel by die roommengsel totdat dit ’n gladde vlamengsel vorm.
- Roer die vlamengsel stadig by die warm melkmengsel in die kastrol terwyl jy steeds aanhoudend roer.
- Laat prut vir 2 tot 3 minute. Verwyder van die stoofplaat.
- Roer die vanieljegeursel by die vlamengsel.
- Klits die eierwitte tot dit sagte punte vorm en vou by die vlamengsel in.
- Skep die vlamengsel versigtig oor die koekies. Smeer dit gelyk bo-op.
- Pak die boonste kraakbeskuitjies so dat die halveringslyne in dieselfde rigting wys.
- Laat die vlaskywe eers buite die yskas afkoel en plaas dan in die yskas om te verkoel.
Bolaag
- Meng die versiersuiker en water tot ’n gladde pasta en smeer bo-oor die vlaskywe. Sny in skywe en bedien.
Bron: Teepartytjie
Uitgewer: Lapa