Soorte resepte:

[Resep] Yskas-kaaskoek

Foto: Lekker en Vinnig

Yskas-kaaskoek. Foto: Lekker en Vinnig

Versier die kaaskoek met vars vrugte of bessies vir ‘n bietjie variasie.

Lewer 6-8 porsies

Bestanddele:

Kors

  • 200 g (1 pakkie) Tennisbeskuitjies, fyngemaak
  • 15 ml strooisuiker
  • 5 ml fyn neutmuskaat
  • 100 ml botter, gesmelt

Vulsel

  • 385 g (1 blik) kondensmelk
  • 250 g gladde maaskaas
  • 125 ml suurlemoensap
  • 15 ml gelatien
  • 45 ml kookwater
  • 250 ml room
  • repies suurlemoenskil, vir garnering

Metode:

Kors

  1. Meng die fyngemaakte koekies, suiker, neutmuskaat en gesmelte botter en druk dit in ʼn eweredige laag op die bodem van ʼn tertbak of ʼn 22 cm-losboomkoekpan vas.

Vulsel

  1. Klits die kondensmelk en maaskaas saam. Voeg die suurlemoensap stadig by en klits goed.
  2. Strooi die gelatien oor sowat 30 ml koue water en laat week dit tot sponserig.
  3. Roer die kookwater by en roer tot heeltemal gesmelt. Laat die gelatien effens afkoel en klits dit by die maaskaasmengsel tot glad.
  4. Klop die room styf en roer eers een-derde by die maaskaasmengsel in. Vou dan die res versigtig met ʼn groot lepel in.
  5. Skep die vulsel op die kors en laat dit in die yskas stol.
  6. Haal die koek versigtig uit die pan en plaas dit op ʼn bord. Garneer dit met suurlemoenskil.

Bron: Lekker en Vinnig – Yskasterte
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Spogresepte, Suid-Afrikaanse Vroue Landbou-Unie

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.