Suikervrye meringue

suikervrye-meringue

Foto: Verskaf.

‘n Heerlik skuldvrye nagereg vir Kersfees.

Bestanddele:

  • 3 groot eierwitte
  • 250 g xylitol
  • 20 g mielieblom
  • 5 ml suurlemoensap

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 150 °C.
  2. Klop die eierwitte totdat dit sagte punte vorm.
  3. Voeg driekwart van die xylitol geleidelik by en klop die beslag ná elke byvoeging.
  4. Vou die mielieblom, die res van die xylitol en suurlemoensap bymekaar en meng goed.
  5. Voer ʼn skinkbord met waspapier uit en maak drie sirkels van die meringue-beslag.
  6. Bak vir 20 minute.
  7. Verwyder uit die oond en laat dit afkoel en verhard vir 24-uur.

Bron:

Die resep is verskaf deur Althea Nel, ‘n voedselwetenskaplike verbonde aan die Koa Culinary Studio in Pretoria. Lees ook haar rubriek oor Kersetes.

 

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

7 Kommentare

jongste oudste gewildste
Frans

Verskoon my onkunde maar wat is xylitol ?

joa

Aan Maroela Media,

Ek wil net graag weet hoekom kan die resepte nie uitgedruk word nie?

Theresa B

Dankie vir jou vraag Joa. Ek het ook al gewonder en is erg gefrustreerd. Jy kan niks meer print nie.

Joa

Baie dankie Maroela Media. Dis wonderlik om die resepte weer te kan druk. Ek waardeer u hulp baie.
Groete,

Anne

Baie dankie vir die merigue sonder suiker my man is n diabeet nou kan jy ook n lekker nagereg eet