ʼn Heerlik warm botterskorsiesop vir dié week se koue wintersaande.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- genoeg Clover Mooi River-botter
- 1 ui, gekap
- 2,5 ml (½ t) vars knoffel, gekap
- 1,5 kg botterskorsies, in blokkies gesny
- 2 groen appels, geskil en ontpit
- 7,5 ml (1 ½ t) matige kerriepoeier
- 2,5 ml (½ t) borrie
- 500 ml (2 k) hoenderaftreksel
- 250 ml (1 k) Clover Krush-appelsap
- knippie rooipeper
- knippie sout
- 250 ml (1 k) Clover- vars room
- 125 ml (½ k) Clover-volroommelk
Metode
- Verhit die botter en soteer die ui en knoffel daarin tot sag.
- Voeg die botterskorsie, appels, kerrie en borrie by. Soteer ʼn bietjie.
- Giet die aftreksel, appelsap, rooipeper en sout by. Plaas deksel op en laat prut vir 60 minute oor lae hitte.
- Verpulp die sop bietjies op ʼn slag tot glad. Giet terug in die kastrol en verhit dit weer tot kookpunt. Voeg die room en melk by. Laat prut vir nog 5 minute oor lae hitte.
- Sit die sop warm voor.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa