Die winter kan maar kom, ons is reg vir die koue met dié heerlike sop.
Lewer 6 porsies
Bestanddele:
- 1 ui, gekap
- 2,5 ml droë soet basilie
- klontjie botter
- 2 rooi soetrissies, ontpit en gekap
- 10 ml matige kerriepoeier
- 30 ml bruinsuiker
- knippie sout en varsgemaalde swartpeper
- 500 ml melk
- 500 ml water
- 375 ml dikroom
- 30 ml mielieblom
- vars basilieblare, vir garnering
Metode:
- Soteer die ui en droë basilie in die botter tot die ui sag en deurskynend is.
- Roer die soetrissie by en soteer tot sag.
- Roer die kerrie, suiker, sout en peper en melk by en kook vir 5 minute. Giet in ʼn versapper en versap tot glad.
- Giet die inhoud terug in die kastrol. Voeg die water en room by en verhit weer.
- Maak die mielieblom met ʼn bietjie koue water aan tot ʼn pasta. Giet terug by die sop en kook oor lae hitte tot die sop begin verdik.
- Garneer met vars basilieblare en swartpeper en sit warm voor.
Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Vrouekeur 1, Marlo Carstens
Ekonomiese vinnige sop en puik vir gewig verlies beheptes.?