[Resep] Tamatiesop

Foto: Pixabay.com

Tamatiesop. Foto: Pixabay.com

Ons is dankbaar vir elke druppel reën en hoop dit sous sommer die hele naweek lank. Hier is ʼn heerlike resep vir as dit in jou geweste ook nat en koel is.

Genoeg vir vier

Bestanddele:

  • 15 ml olyfolie
  • 25 g botter
  • 1 wortel, geskil, gerasper
  • 1 medium ui, geskil en fyngekap
  • 1 soetrissie, rooi verkieslik, fyngekap
  • 1 selderystengel van 30 cm lank, in fyn wiggies gesny
  • 600 g tamaties, ontvel of geblik
  • 500 ml groenteaftreksel
  • ʼn knippie neutmuskaat
  • ʼn knippie gemaalde gemmer
  • sout en peper na smaak
  • 250 ml room
  • fetakaas vir garnering

Metode:

  1. Verhit olie en botter in ʼn kastrol. Voeg die wortel, ui, soetrissie en seldery by en roerbraai (met toe deksel) vir ongeveer 10 minute tot sag.
  2. Voeg die tamaties en aftreksel by en kook vir 15 minute tot sag.
  3. Puree die mengsel tot baie glad. (Dreineer deur sif vir ekstra gladheid.)
  4. Geur met gemmer en neutmuskaat, sout en peper na smaak. Roer room by en krummel feta oor as garnering.
  5. Bedien die sop warm met snye geroosterde brood.

Bron: Boerekos met ‘n twist/Annelien Pienaar, 2016 

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

1 Kommentaar

jongste oudste gewildste
Miesies

Dit lyk heerlik