“Soetsuur is my groot gunsteling as dit kom by die bereiding van varkvleis en hierdie gereg is regtig vingerlek-lekker!” sê Annelien Pienaar, voedselwetenskaplike en skrywer van die bekende resepteboek en blog Boerekos met ʼn twist.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 1 kg van die been gesny of boudvarktjops, blokkies vleis (skaap, bees, hoender en wild werk ook heerlik met hierdie resep)
Vir wildsvleis: Week oornag in karringmelk, vee af, sny in blokkies en begin by stap een. Jou gaste sal nie eens weet hulle eet wild nie.
- 250 g gerookte kasslertjops, in blokkies gesny
- 4 e olyfolie
- 2 groot uie, fyn gekap
- 2 selderystingels, dun ringetjies
- 1 k songedroogde tamaties (opsioneel)
- 1 aftrekselblokkie
- 500 ml water
Metode
- Voorverhit ’n gietyster-kastrol met ’n digpassende deksel. Roerbraai die uie en seldery met ’n knippie sout tot sag en glansend.
- Voeg die vleis by in klein hoeveelhede en braai liggies, maar nie gaar nie. So seël ons die sappe van die vleis in en dra by tot smaaklikheid.
- Voeg die res van die bestanddele by en kook tot sag. Teen die einde moet die vog ook redelik weggekook wees.
Sous
Bestanddele
- ½ k gedroogde sampioenpoeier (verdikker)
- ½ k room/suurroom/klapperroom/klappermelk
- 2 t gerookte paprika
- ½ k heuning
- 2 e mosterdpoeier of ¼ e Dijon-mosterd
- 2 t fyn knoffel
- potjie groente van keuse
- sout en peper na smaak
Metode
- Meng al die bestanddele saam en giet oor vleis en meng goed deur. Kook oor matige hitte vir 25 minute. Smaaklike ete!
Besoek Annelien Pienaar se webwerf en Facebook-blad. Vul jou besonderhede hier in om die resep in PDF-formaat te ontvang.