Dit is jagseisoen en daar is niks so lekker as om ʼn heerlike wildsnit met hierdie bederf van ʼn sous te bedien nie. Boonop is dit net betyds vir Vadersdag!
Hierdie sous gaan heerlik saam met ʼn koedoe-filet.
Romerige sampioen-en-brandewynsous
Bestanddele:
- 50 g botter
- 100 g bruin sampioene, gesny
- 20 g gesnyde rooi uie
- 25 ml brandewyn
- 250 ml room
- 5 g beesaftrekselpoeier
- 100 g bloukaas
- Sout en peper na smaak
Metode:
- Smelt botter in mediumgrootte pot en roerbraai die uie en sampioene in die botter tot sag.
- Voeg die brandewyn by en gee een minuut dat die alkohol weg prut.
- Voeg die room, beesaftrekselpoeier en bloukaas by.
- Prut vir ongeveer vyf minute tot die room afgekook en dik is.
- Gooi die sous oor ʼn vars gebraaide stuk koedoe-filet. Garneer met kraakvars peper en sout na smaak, asook ʼn bietjie ekstra bloukaas as jy hou van dié smaak.
Bedien die koedoe-filet met romerige kapokaartappels en ʼn soet groente vir die lekkerste winterdag en ʼn heerlike Vadersdagbederf.
Ek mag nie brandewyn koop nie
Wat is beesaftrekselpoieier?
BEEF STOCK POWDER.
Jy kan ook ‘n aftreksel-blokkie gebruik.
Vir die wat nie brandewyn kan kry nie of nie van dit hou nie of geheelonthouers is, gebruik druiwesap of vrugtesap van jou keuse vir ‘n spesiale smaak.