Soorte resepte:

[Resep] Amerikaanse spesery-braaihoender

Hoender

Amerikaanse spesery-braaihoender Foto: ‘n Lewe met kos

Sappige hoender bedek in ʼn bros lagie met ʼn sweempie brandrissie.

Bestanddele:

Kruie-en-brandrissie-mengsel

  • 300 ml koekmeel
  • 30 m hoenderspeserye
  • 125 ml sesamsaadjies
  • sout na smaak
  • 15 ml brandrissievlokkies
  • 15 ml droë tiemie
  • 15 ml droë marjolein
  • 8 hoenderporsies van jou keuse, met of sonder die vel en bene
  • 1 L hoenderaftreksel
  • 125 ml melk
  • 2 eiers
  • olie vir diepbraai

Metode:

  1. Kruie-en-brandrissie-mengselMeng al die bestanddele saam en hou eenkant.
  2. Kook die hoenderporsies in die hoenderaftreksel vir ongeveer 20 minute tot sag, maar sonder dat die vleis van die bene afval. Haal die hoender uit die aftreksel en hou eenkant.
  3. Klits die melk en eiers saam in ʼn bak. Droog die hoenderporsies met kombuispapier af en doop in die kruie-en-brandrissie-mengsel. Skud die ekstra mengsel af en doop die hoender in die melkmengsel. Laat die oortollige melkmengsel afdrup en doop die hoender weer in die kruie-en-brandrissie-mengsel. Maak seker die hoender is goed bedek en verkoel vir 30 minute in die vrieskas.
  4. Verhit genoeg olie in ʼn kastrol en braai die hoenderporsies vir 10-15 minute oor matige hitte tot goudbruin en bros.
  5. Sit die hoender voor saam met diepgebraaide aartappelwiggies en suurlemoenwiggies .

Bron: Cass Abrahams: ‘n Lewe met kos
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

7 Kommentare

jongste oudste gewildste
Dawie

Indien ‘n mens nie van die brandrissies hou nie kan die meel halveer word en vervang word met goedkoop hoender sop poeier. Jy kry dit in boksies by die pakkies sop in die supermark. Daar is verskeie make maar die een genaamd No 1 is die lekkerste.

Carel

Toe ek lees “koekmeel” die vlieg die resep by die deur uit, so lekker soos dit lyk.

danie

Wat is marjolein in engels

EMK

My man het sy twee bier per aand na een gesny. Hy eet steeds sy toebroodjies (4 snye) brood middagetes, hy eet ‘n groot skep rys elke aand by sy kos en sê nooit nee vir aartappels of botterskorsie. Ons eet baie goed wat koekmeel bevat en ons eet ELKE aand lekkers of poeding. Ons stap wel ook baie elke dag, maar die kastige Noakes bollie – my man het verloor sonder om enige stysel in te boet! Hy het in net ‘n maand soveel kg afgeval hy het geen biermaag meer, hy het van X-L na L gegaan .… Lees meer »

Marieta Bodenstein

Soms is daar nuttige wenke wat gegee word; soos die keer toe iemand wenke oor die moets en moenies van reis met die lesers gedeel het.
Dan is daar n lekker resep wat mens graag sal wil aflaai.
Ek sou graag van die info wou uitdruk – maar kan nie. Hoe moet ek te werk gaan om n artikel druk-vriendelik te kry?
Ek reken so – die lesers kan alle besonderhede lees, hoekom nie uitdruk ook nie?
Baie dankie, Marieta