Byt & Buskruit is terug met ʼn tweede seisoen: Kom kyk gratis saam! Loer solank na hierdie lekker resep uit die vyfde episode van reeks 2.
Bestanddele:
- rugstring van ’n buffel
- “brisket”-vet
- fyn peper
- pienk seesout
- braaispeserye
- perskeblatjang
- Worcestersous
- fyngekapte uie
- bruinbroodmeel (kan ook murg gebruik as bindmiddel)
- bloukaas
- fetakaas
- mozzarellakaas
- botter
- sonneblomolie
- varsgebakte broodrolletjies
- kaassous
- tamaties
- blaarslaai
Metode:
- Maal die rugstring van die buffel fyn saam met stukke “brisket”-vet (beesborsvleisvet).
- Rol dan ’n handvol vleis oop op ’n houtblad.
- Voeg die volgende bestanddele na smaak by die wildsvleis:
- fyn peper
- pienk seesout
- braaispeserye
- perskeblatjang
- Worcestersous
- fyngekapte uie
- bruinbroodmeel of murg
- Meng die speserye en ander bestanddele goed deur die gemaalde buffelvleis.
- Skep dan ʼn hand vol buffelvleis en druk dit saam in ’n koeëlronde sirkel, soortgelyke aan ’n groot frikkadel.
- Maak ʼn holte in die middel van die vleis met jou vinger.
- Plaas nou die fyngemaakte stukkies bloukaas, feta en gerasperde mozzarella in die holte van die vleis. Maak dan die holte toe met ’n ekstra stukkie buffelvleis.
- Druk nou die ronde sirkel buffelvleis in die vorm van ’n hamburger patty.
- Plaas die patty vir 30-40 minute in die yskas om te rus en te bind.
- Haal uit die yskas en braai dit in ʼn braaipan oor ʼn louwarm vuur tot medium gaar.
- Bedien op ʼn varsgebakte broodrolletjie met blaarslaai, tamatie en ’n heerlike tuisgemaakte kaassous.
Bron: Byt & Buskruit