Soorte resepte:

Resep: Bobotieburgers

Foto: Japtrap Braai

Foto: Japtrap Braai

’n Tradisionele Suid-Afrikaanse gereg heeltemal op sy kop gedraai om dit in ’n burger te verander!

Gasbraai

Ketelbraai direk

Vuur van hout of houtskool

Lewer 12

Bestanddele:

  • 1 dik sny witbrood, korsies afgesny
  • 250 ml (1 k) melk
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 1 groot ui, fyngekap
  • 30 ml (2 e) kerriepoeier
  • 1 kg beesmaalvleis
  • sout en varsgemaalde swartpeper
  • 10 gedroogde appelkose, in kookwater geweek vir 30 minute
  • 1 ekstragroot eier
  • gerasperde skil en sap van 1 suurlemoen

Metode:

  1. Week die brood in die melk.
  2. Verhit die olie en soteer die ui daarin tot sag. Voeg die kerriepoeier by en braai verder tot geurig. Verwyder van die hitte.
  3. Plaas die maalvleis in ’n groot mengbak. Meng die ui-en-kerriemengsel daarby in. Geur deeglik met sout en peper. Druk die melk uit die brood met jou hande – behou die melk. Voeg die sagte brood by die maalvleis. Meng deur.
  4. Haal die appelkose uit die water en kap fyn. Voeg dit by die maalvleis. Meng die eier by die behoue melk in en voeg saam met die suurlemoenskil en -sap by die vleismengsel. Meng deur.
  5. Maak jou hande nat en vorm dan 12 burgerpatties uit die maalvleis. Plaas dit op ’n bakplaat en sit dit in die yskas vir sowat 30 minute voordat jy dit braai. Spuit die braairooster met kleefwerende kossproei en braai die patties vir 8-10 minute aan die een kant. Draai dit om en braai vir nog 7 minute aan die ander kant.
  6. Sit voor op broodrolletjies saam met gebraaide uie, skywe tamatie en Mrs Ball’s-blatjang bo-op die burgerpatties.

Bron: Japtrap Braai
Uitgewer: Random House Struik

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

4 Kommentare

jongste oudste gewildste
Marieta Bodenstein

Ek sou graag die resep met foto en al in my resepte-lêer wou sit.
Maar daar is nie n funksie om dit te mag druk nie?
Ook kan mens dit met ‘spoeg-en-plak’ na n word dokument oordra nie?
Hoe gemaak as ek graag die resep wil behou? Is die enigste manier regtig om dit
van die skerm af met die hand oor te skryf? Help seblief, dankie!

Jenny Thom

Marieta
Ek stuur die epos aan my persoonlike eposadres en bere dit dan in my resepte leer.
Dit werk goed.
Jenny