Dít is nou ʼn ander tipe slaai!
Bestanddele
- 70 g bosvarkham, in dun repies gesny
- 100 g blaarslaai
- 1 tamatie, in blokkies gesny
- 1 eetlepel (15 g) growwe sout
- 1 eetlepel (15 g) peperkorrels
- sap van 1 suurlemoen
- 2 eetlepels (30 ml) olyfolie
Metode
- Rangskik die bosvarkham in ’n bord.
- Breek die blaarslaai in stukkies en plaas dit in die bord, gevolg deur die tamatie.
- Sprinkel die sout, peper en suurlemoensap oor die slaai.
- Rond die dis af deur die olyfolie bo-oor die slaai te sprinkel.
Forel in ’n kombersie
Bestanddele
- 1 forel
- 20 g tiemie, fyngekap
- 500 g growwe seesout
- 5 eetlepels (75 ml) olyfolie
- 1 eetlepel (15 ml) growwe sout
- 1 knoffelhuisie, fyngekap
- 1 eetlepel (15 ml) growwe peper
Metode
- Meng dieseesout saam in ’n mengbak, en meng die olyfolie daarby in (die olie dien as bindmiddel).
- Vlek die forel oop en sny repies in die forel se vel (weerskante). Bewerk die vis dan met die growwe sout en daarna die knoffel en peper.
- Vou ’n groot stuk foelie in die vorm van ’n bak en bedek die bodem daarvan met die seesout-olie-en-tiemiemengsel om ’n soutbed te vorm.
- Laat lê die forel op die soutbed en bedek dan die bokant van die forel verder met die soutmengsel.
- Bedek die forel dan met nog ’n laag foelie, en maak seker dat die foelie aan alle kante seël.
- Plaas die forel op die vuur. Verwyder die forel van die vuur sodra daar stoom uit die foelie begin trek.
- Dien saam met die bosvarkhamslaai op.
Kyk die voorsmakie vir dié episode van Byt en Buskruit en kyk die volledige episode hier