Hierdie sop is propvol vesel.
Lewer 10 porsies
Bestanddele
- 850 g sopgroente (sien wenk)
- 125 g maer gemaalde bees- of volstruisvleis
- 100 g rou pêrelgort of 4-in-1-sopmengsel
- 100 g gesplete ertjies of 4-in-1-sopmengsel
- 2,5 ℓ kookwater
- 410 g blik gebakte bone in tamatiesous
- sout na smaak
- varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Spoel die sopgroente af en kap, kerf of rasper soos nodig. Gebruik ʼn groot kastrol met deksel en plaas die voorbereide groente, maalvleis, gort, ertjies en 1,5 ℓ kookwater daarin. Verhit dit tot kookpunt en laat vir 1 uur prut tot geurig en gaar.
- Voeg die oorblywende 1 ℓ kookwater en gebakte bone by die sop en verhit weer tot kookpunt. Geur dit met sout en peper.
- Bedien met volgraan- of saadbrood.
Wenk: Hierdie resep is gemaak met ʼn samestelling van 125 g selderystingels en -blare, 100 g preie of uie, 2 groot rape, 2 groot geelwortels en ʼn paar takkies pietersielie.
Bron: Lekker & gesond: Veselryk deur Hilda Lategan
Uitgewer: Lapa