Dim sim verwys na ʼn Kantonnese kosstyl waarin klein happiegrootte of individuele porsies gestoomde kospakkies tradisioneel in klein stoommandjies voorgesit en saam met tee bedien word.
Lewer 10
Bestanddele
- 500 g seekos (garnale en forel in hierdie resep), gekap
- 2 eierwitte
- 5 ml sesamolie
- 1 ml “Chinese Five”-speserye
- geurmiddel
- 1 wortel, gerasper
- 1 pakkie dim sim-velle
- piesang- of kropslaaiblare om in te stoom
Grondboontjiebottersous (opsioneel)
- 150 ml korrelrige grondboontjiebotter
- 1 knoffelhuisie, fyngekap
- 1 rissie, fyngekap
- 5 ml sojasous
- 15 ml heuning
- 5 ml lemoenskil, in dun repies gesny
- 5 ml lemoensap
- sout en peper na smaak
Metode
- Kombineer die gekapte garnaal- en forel met een van die geklopte eierwitte en die oorblywende bestanddele, behalwe die dim sim-velle.
- Meng goed en voeg ’n bietjie meer eierwit by indien nodig, om ’n vogtige, maar nie deurweekte mengsel nie te verkry.
- Plaas sowat 10 velle op ’n skoon werkoppervlak en skep ’n teelepelvol van die mengsel in die middel van elke vel.
- Verf die oorblywende eierwit aan die rand van die velle.
- Draai die vulsel in die velle toe en seël die ente soos in die bygaande foto.
- Stoom die dim sims sowat 10-15 minute lank oor kookwater in ’n bamboesstomer wat met piesang- of kropslaaiblare uitgevoer is. Laat ruimte vir uitswel toe.
Grondboontjiebottersous (opsioneel)
- Meng al die bestanddele saam om ’n dik smeer te vorm. As die smeer te dik is, kan jy ’n bietjie water byvoeg.
Bron: Die Suid-Afrikaanse vis-en-seekoskookboek
Uitgewer: Lapa