Frikkadelle met tamaties, gerookte paprika en suurroom.
Genoeg vir 4-6 mense
Bestanddele
FRIKKADELLE
- 250 g beesmaalvleis
- 250 g groot bruin sampioene, gemaal
- 90 g vars broodkrummels
- 45 ml vars pietersielie, gekap
- 1 eier, geklits
- sout en gemaalde swartpeper
- 15 ml olie
SOUS
- 1 blik tamatie-en-uiesmoor
- 250 ml beesvleisaftreksel
- 15 ml tamatiepasta of songedroogdetamatiepasta
- 5 ml gerookte paprika
- 1 geroosterde geelrissie, in skyfies gesny
- sout en vars gemaalde swartpeper
VIR OPDIENING
- suurroom
- gerookte paprika
- oreganum of tiemieblare
- kapokaartappels en groente volgens die seisoen
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Meng al die bestanddele, behalwe die olie, in ʼn mengbak.
- Vorm lepelgrootte frikkadelle met jou meelbestrooide hande.
- Verhit die olie in ʼn pan en verbruin die frikkadelle alkante.
- Sit die frikkadelle in ’n oondvaste kasserol.
- Meng al die sousbestanddele en giet oor die frikkadelle. Geur met sout en peper.
- Bedek en bak vir 20-25 minute in die oond.
- Versier met ʼn krul suurroom, ’n bietjie gerookte paprika en oreganum.
- Bedien met kapokaartappels en groente volgens die seisoen.
Bron: The South African Mushroom Farmers’ Association
So ‘n gelukkie! Ek het al die bestandele handig en maak dit sommer vannaand!
Ek het die resep gisteraand gemaak. HEEERLIK!!!!