Merguez is ‘n sterk-gekruide Marokkaanse lamswors, met paprika, rissievlokkies en komyn gegeur. Gebruik enige gekruide lamswors; andersins kan bloot effens meer van die speserye bygevoeg word.
Lewer 8-10 porsies
Bestanddele:
- 5 ml saffraandraadjies
- 430 ml warm hoenderaftreksel
- 820 g (2 blikke) kekerertjies, gedreineer
- 12 hoenderporsies, byvoorbeeld dytjies en boudjies
- 500 g gekruide lamswors (Merquez), in 5 cm-Iengtes gesny
- 3 rooi of geel soetrissies, ontpit en in repe gesny
- 1 groot ui, fyngekap
- 60 ml olyfolie
- 15 ml fyn knoffel
- 15 ml fyn paprika
- 2,5 ml fyn rooipeper (opsioneel)
- 5 ml fyn komyn
- 10 ml fyn koljander
- 45 ml fyngekapte vars koljanderblare, van die stingel gestroop
- sout en varsgemaalde swartpeper
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180 °C
- Week die saffraan vir 15 minute in die warm hoenderaftreksel.
- Plaas die kekerertjies in ʼn vergiettes en spoel onder koue water af.
- Pak die hoender en wors in ʼn oondvaste bak en strooi die kekerertjies, soetrissies en ui oor die vleis.
- Roer die olyfolie en speserye by die aftreksel en giet oor die vleis en groente.
- Strooi die koljanderblare oor, geur met sout en peper en bak vir 45-55 minute.
- Sit warm of teen kamertemperatuur met jogurt, basmati-rys of pitabrood voor.
Bron: Lekker en Gesond
Uitgewer: Lapa
Oorspronklik gepubliseer in Kombuis, Sonia Cabano