Probeer ʼn slag nuwe geure saam met jou hoender!
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 1 middelslag hoender, in porsies gesny
- sout, peper en hoenderspeserye en -kruie na smaak (soos roosmaryn of tiemie)
- 25 ml olie
- 2 groot uie, gekap
- 2 soetrissies, ontpit en gekap
- 3-4 appels of pere, ongeskil en in stukkies gesny
- 30 ml aangemaakte mosterd
- 175 ml gemmerlimonade
- 50 ml lemoensap
- 5 ml mosterdpoeier
Metode
- Sprinkel die hoenderporsies met sout, peper, speserye en kruie.
- Verhit die olie in ’n groot kastrol en braai die hoender aan weerskante tot goudbruin. Skep die hoender uit en soteer die uie, soetrissie en vrugte tot net sag.
- Verf die hoenderporsies met aangemaakte mosterd en plaas terug in die kastrol. Meng die res van die bestanddele saam en gooi oor die hoender.
- Sit die deksel op en laat prut vir ongeveer 30-40 minute of tot die hoender gaar is. Geur na smaak. Sit warm of koud voor met groente en bruinrys of koring.
Bron: Eenpotgeregte deur An du Plessis
Uitgewer: Lapa