Dié maklike resep sal enigeen soos ʼn professionele sjef laat lyk!
Lewer 2 porsies
Salm
- 2 mote salm
- 1 e olyfolie
- suurlemoenskywe
Kruiemengsel
- 2 e knoffelpoeier
- 1 e woestyn- of pienk sout
- 2 e gedroogde pietersielie
- 2 e uievlokkies
- 2 e gedroogde basiliekruid
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Spuit ʼn middelslagoondpan met kossproei of voer die pan met bakpapier uit.
- Meng al die bestanddele vir die kruiemengsel goed saam.
- Smeer die salm met olyfolie, sprinkel van die kruiemengsel oor en rangskik die suurlemoenskywe bo-op.
- Bak in die oondpan vir 10-15 min tot gaar. Sit dadelik voor.
WENK: Die kruiemengsel kan in die yskas of in ʼn lugdigte houer gebêre word en vir ander vis gebruik word. Dit werk net so lekker as ʼn slaaisprinkel.
Bron: Karlien kan nie kook nie deur Izelle Hoffman en Karlien van Jaarsveld
Uitgewer: Lapa