Soorte resepte:

Resep: Geurige kerriehoender

Geurige kerriehoender (Foto: Lapa-uitgewers)

Dié kerriehoender verseker ʼn smaaklike begin van die nuwe jaar!

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  • klont botter
  • 2 uie, gekap
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 8 hoenderborsies, in blokkies gesny
  • knypie sout en varsgemaalde swartpeper
  • 7,5 ml (1 ½ t) kerriepoeier
  • 7,5 ml (1 ½ t) tandoori masala
  • 5 ml (1 t) garam masala
  • 65 g (1 blikkie) tamatiepasta
  • 400 g (1 blik) klappermelk
  • 5 heel kardemomsade
  • 250 ml (1 k) natuurlike jogurt

Metode:

  1. Smelt botter in braaipan en soteer uie en knoffel daarin tot sag.
  2. Voeg hoenderborsies by en braai tot gaar.
  3. Geur met sout en peper. Plaas hoendermengsel in prutpot.
  4. Meng kerriepoeier, tandoori masala, garam masala en tamatiepasta tot glad. Voeg bietjie van die klappermelk by en roer tot glad.
  5. Roer kerriemengsel by oorblywende klappermelk tot glad.
  6. Voeg kerriemengsel en kardemomsade by hoender in prutpot. Kook vir 5 uur oor hoë hitte.
  7. Verwyder kardemomsade. Roer jogurt by. Kook vir nog 1 uur oor hoe hitte. Vinnig

 

Bron: Vinnig en maklik: Resepte uit Vrouekeur 3

Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

koos1 ·

MM, Is die kooktyd reg? 6 ure vir hoender fillete (borsies) in blokkies gesny?

Mary-Jane ·

LOL @ kooktyd. Soms lyk julle resepte lekker maar daar is geen manier om dit te druk of kopieër nie. Regtig nie baie slim nie, of wat mis ek?

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.