Soorte resepte:

Resep: Gevulde beesfilet met pepersous

Foto: Leserskring Spogresepte

Foto: Leserskring Spogresepte

Vicky Swart, Hartbeespoort

Lewer 3-4 porsies

Bestanddele:

Vulsel

  • 125 ml vars broodkrummels
  • 125 ml makadamianeute, gekap
  • 5 ml gekapte vars roosmaryn
  • 37,5 ml knoffelbotter

Beesfilet

  • 1 beesfilet, in dik skywe gesny
  • sout en peper
  • varsgemaalde swartpeper
  • 45 ml botter of margarien
  • 30 ml peperkorrels, gekraak
  • 60 ml brandewyn
  • 200 ml room

Metode:

Om die vulsel te maak:

  1. Meng al die bestanddele saam. Maak ’n snit in elke filetskyf en plaas van die vulsel daarin. Druk effe plat en seëI die opening van elke filetskyf met tandestokkies.
  2. Smeer die res van die vulsel oor die filette en braai dit in ’n warm pan tot bruin aan weerskante. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper na smaak.
  3. Haal die tandestokkies uit die filetskywe. Draai elke filetskyf vinnig apart toe in kleefplastiek en laat eenkant staan. Dit maak die vleis effe gaarder en baie sagter.

Gebruik dan res van die bestanddele só:

  1. Voeg die botter en peperkorrels by die pansappe en roer tot gesmelt.
  2. Giet die brandewyn by om die vet te neutraliseer. Kook dit vinnig tot die vloeistof verdamp.
  3. Voeg die room by en geur na smaak.
  4. Haal die kleefplastiek af en plaas die filette terug In die pan. Prut vir ’n paar minute tot die sous verdik.
  5. Sit voor met oondgeroosterde groente wat met balsemiekasyn bedruip is.

Bron: Leserskring Spogresepte
Uitgewer: Human & Rousseau

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

6 Kommentare

jongste oudste gewildste
Geurt

Metode maak nie sin nie. Dit begin met voeg alle bestandele saam en later gebruik dit room om te verdik ens. Klink lekker maar kyk weer na metodiek asb
Dankie

Ursula Marx

Ek wou nie maar ek gaan. Ek glo dis smul lekker maar die foto van die fillet is gladnie aptydwekkend nie. Lyk bietjie soos ‘n rou seer.