Soorte resepte:

Resep: Groenboontjiebredie

Groenboontjiebredie (Foto: Lapa-uitgewers)

Maak hierdie bredie saam met rys of stampmielies en jy het ʼn heerlike maaltyd!

Lewer 8 porsies

Bestanddele

  • 30 ml kookolie
  • 1 groot ui, gekap
  • 1 kg skaapstowevleis
  • 1 kg groenboontjies, skoongemaak en gekap
  • 250 ml water
  • 4 groot aartappels, geskil en in kwarte gesny
  • 30 ml visolie

Metode

  1. Verhit die kookolie in ʼn swaarboomkastrol en voeg die ui en vleis by.
  2. Stowe die ui en vleis tot dit sag is en voeg dan die groenboontjies by.
  3. Voeg die water by en verhit tot kookpunt.
  4. Voeg die aartappels en visolie by en laat die bredie prut tot die aartappels sag is.

Bron: Kook saam Kaaps

Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

4 Kommentare

jongste oudste gewildste
Katerina

Ek maak dit gereeld, veral in die winter. Ek is grootgemaak met baie bredies, groenboontjie of tamatie of wortel of beste van alles waterblommetjie bredie. So ek maak dit gereeld, dis gesond en vullend.

Sarie

Wat is die verskil tussen vis en kookolie? Dink ook sout en peper is uitgelaat.