Resep: Hoenderlewer met paprika

Foto: Tannie Poppie kook

Foto: Tannie Poppie kook

Hoenderlewers met skop!
Lewer 4 porsies.

Bestanddele:

  • 1 houer (500 g) hoenderlewer, ontdooi en skoongemaak
  • 15 ml botter of margarien, gesmelt
  • ’n knippie sout
  • gemaalde peper na smaak

Sous

  • 1 ui, grofgekap
  • 5 ml fyngekapte knoffel
  • 15 ml botter of margarien
  • 5 ml paprika
  • 2 ml rissiepoeier
  • 2 ml hoenderekstrakpoeier
  • 15 ml tamatiepasta
  • 1 lourierblaar
  • 100 ml droë witwyn
  • 100 ml room
  • 15 ml koekmeel
  • 100 ml water

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C (350 °F).
  2. Meng die lewer, botter of margarien, sout en peper in ’n klein oondvaste bak en bak dit vir 20 minute tot effens bruin.
  3. Braai die uie en knoffel stadig in die botter of margarien tot sag.
  4. Roer die paprika, rissiepoeier, hoenderekstrak, tamatiepasta, lourierblaar en wyn by en laat prut 3 minute lank.
  5. Meng die room, koekmeel en water saam en roer by.
  6. Laat prut tot die sous begin verdik.
  7. Roer die lewer by en laat prut 8-10 minute lank.
  8. Sit voor met plaatkoekies.
  9. Stapel drie plaatkoekies op mekaar met die vulsel tussenin en ’n lekker kaassous bo-oor.

Bron: Tannie Poppie kook
Uitgewer: Human & Rousseau

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae