Hierdie lyk soos ʼn resep wat ʼn smulpaap sal geniet!
(Uit: Kruie van tuin tot tafel, Marie Greyvenstein)
Lewer 4 porsies
Bestanddele:
- 1 hoender, in porsies gesny
- 30 ml koekmeel
- 10 ml varsgemaalde swartpeper
- 2 ml sout
- 30 ml olyfolie
- 125 ml hoenderaftreksel
- 30 ml suurlemoensap
- 30 ml gekapte koljanderblare
- 10 ml gekneusde koljandersaad
- 2 knoffelhuisies, gekneus
- 15 ml room
Metode:
- Bestuif die hoenderporsies met ʼn mengsel van die koekmeel, sout en swartpeper. Skud die oortollige meel af.
- Verhit die olyfolie en braai die hoenderporsies tot goudbruin.
- Verlaag die hitte en voeg die res van die bestanddele, behalwe die room, by.
- Stowe die hoenderporsies vir 15-20 minute tot gaar.
- Skep die hoenderporsies uit en hou eenkant warm.
- Roer die room by die sappe in die pan en kook vinnig totdat dit effens verdik.
Dien die hoender saam met die sous op.
Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa